Over Frankrijk

Over Frankrijk
Nuttige achtergrondinformatie over de Franse cultuur, gastronomie (Franse keuken), bevolking, gewoontes, weer en klimaat, flora en fauna, toerisme, geografie en economie.

Bestuurlijke- en politieke indeling van Frankrijk

Door de omvang van het land is de bestuurlijke- en politieke indeling van Frankrijk ondergebracht in maar liefst 6 hiërarchische lagen. Van boven naar onder zijn dit achtereenvolgens de nationale regering, dan de administratieve regio’s, de departementen, de arrondissementen, de kantons en als laatste de gemeentes.

Overzicht van de Franse regio’s en departementen

Overzicht van alle Franse regio's (27) en bijbehorende departementen (101).

Het toerisme in Frankrijk

Wist je dat Frankrijk de belangrijkste vakantiebestemming ter wereld is? Hierdoor is het toerisme een belangrijke industrie voor het land. Met een jaarlijkse omzet van richting de 120 miljard euro, vormt het ruim 6% van het Bruto Nationaal Product.

De Franse economie

De Franse economie behoort tot de grotere economieën van de wereld. Binnen Europa is het de derde economie, na Duitsland en Engeland. De belangrijkste handelspartners zijn Duitsland, Engeland, België en Spanje. Landbouw en veeteelt zijn erg belangrijk, als mede de productie van wijn. Ook zijn de machinebouw, auto-industrie, chemie en voedselindustrie erg belangrijk voor Frankrijk.

De Franse bevolking

Door de grootte van het land is de Franse bevolkingsopbouw erg gevarieerd en verschilt nogal van die van Nederland. Frankrijk heeft ruim 65 miljoen inwoners, waarvan ongeveer 75% in de stedelijke gebieden woont. De bevolkingsdichtheid op het platteland is dan ook erg laag. Frankrijk kent ook een relatief hoog aantal immigranten, ongeveer 14 miljoen inwoners zijn niet van Franse afkomst. Wat geloof betreft is het merendeel van de bevolking Katholiek, al neem de belangstelling voor godsdienst in ruime zin wel duidelijk af.

Over Frankrijk – Algemene informatie over Frankrijk

Nuttige achtergrondinformatie over de Franse cultuur, gastronomie (Franse keuken), bevolking, gewoontes, weer en klimaat, flora en fauna, toerisme, geografie, economie en bestuurlijke indeling.